Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
24. 11. 2005 10:05
Studuji na VŠ kombinovanou formou při zaměstnání. Toto studium mi hradí zaměstnavatel na zákl. smlouvy o zvýšení kvalifikace a 1x ročně mi ze mzdy strhne zálohu na daň pro FÚ. Ráda bych zjistila, zda se daň platí ve všech případech a jak se postupuje při výpočtu (u mě rozdíl mzdy oproti normálu činil téměř 40%). Existuje nějaká zákonná možnost, jak daně neplatit? Jaký je rozdíl mezi zvyšováním kvalifikace a jejím prohlubováním? Rovněž mě zajímá, zda to má nějaký dopad při ročním zúčtování daně.
A ještě jeden dotaz: ve smlouvě jsem se zavázala odpracovat po skončení studia ve firmě 5 let, v opačném případě musím vrátit poměrnou část nákl. za studium, ale je tam uvedeno, že pokud zaměstnavatel v posledních 12 měsících nevyužije alespoň 6 měsíců po sobě mé kvalifikace, částku vracet nemusím. Studium ukončím až za rok, ale zaměstnavatel mě již nyní převedl na jiné místo s tím, že po skončení školy tím pádem splní to, že využívá mé získané kvalifikace, já si to ale nemyslím, jelikož jsem školu ještě nedokončila a zmiňované místo je na stejné úrovni s mým předchozím. Kdo má pravdu? Děkuji za odpověď