Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
25. 11. 2005 6:57
Dobrý den,
prosím Vás o radu.
Máme od 10/2005 firemní vozidlo na finanční leasing. Je to montážní vozidlo. Při nákupu uplatňujeme DPH. Toto vozidlo od 10/2005 půjčujeme našemu řediteli k použití i pro soukromé účely. Píše knihu jízd a rozděluje soukromé a služební jízdy. Ve mzdě 10/2005 jsem mu zdanila 1% pořizovací ceny vozu vč.DPH. Z knihy jízd a nákupů PHM jsem mu spočítala náklady na soukromé jízdy a tuto částku srazila ze mzdy a odvedla z ní DPH. To je myslím vše v pořádku.
Ale včera jsem narazila na článek, kde píšou, že máme ještě povinnost dodaňovat podle par.14 odst.3a zákona o DPH jeho dočasné použití pro osobní potřebu. Vozidlo půjčujeme bezplatně.
A že při výpočtu se máme držet zákona 151/997 o oceňování majetku, kde píšou že se služba oceňuje obvyklou cenou, která by byla dosažena při poskytování stejné nebo obdobné služby v obvyklém obchodním styku v tuzemsku ke dni ocenění. A ted vůbec netuším, jestli to máme udělat. Nevím, jak spočítat tu částku a jak o ní účtovat, když ji nechci nikomu srazit, ale pouze zdanit.
PROSÍM VÁS MOC O RYCHLÉ RADY. (bohužel je dnes 25.11. a týká se to DPH za 10/2005).
Těším se na brzké odpovědi.
Veronika.