Dvě DPČ a odvod zdravotního pojištění

• (neregistrovaný)

7. 4. 2018 13:22

Dobrý den,
    prosím o radu, něco ve svém volném čase studuji (nejsem ale studentem SŠ/VŠ apod) a z tohoto důvodu nechci "úplný" hlavní pracovní poměr, ale našel jsem si u dvou různých zaměstanatelů brigády/výpomoc na DPČ. (chci aby se mi z toho odvádělo sociální...).
    Budu tak pracovat 3-4 dny v týdnu a budu tak tedy mít volný čas ke studiu... .

Měl jsem loni jednu DPČ na které jsem si vydělával 8 tisíc hrubého měsíčně a domluvil jsem se, aby mi strhávali čisté mzdy doplatky rozdílu k minimálnímu odvodu zdravotního pojištění.

Prosím poraďte mi jak si to mám teď domluvit, když budu mít u jednoho zaměstnavatele třeba výdělek 7 tisíc hrubého za měsíc a u druhého zaměstnavatele třeba výdělek 4 tisíce hrubého v tomtéž měsíci.

Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 7. 4. 2018 20:04

xJ (neregistrovaný)

Re: Dvě DPČ a odvod zdravotního pojištěn
      Musíte si zvolit jednoho zaměstnavatele, který bude hlídat a doplácet zdravotní pojištění do minimálního vyměřovacího základu.
      Zpravidla to je ten zaměstnavatel, který vyplácí mzdy později.
      Ten kdo má mzdy dříve, musí tomu druhému měsíčně sdělovat jaký jste měl v měsíci vyměřovací základ a kolik odvedl na zdravotní pojištění. Ten druhý musí případně dopočítat odvod do minimálního vyměřovacího základu a odvést zbytek tak, aby za tento měsíc bylo případně odvedeno minimálně 1647,- Kč.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).