Re: Dvě DPČ a odvod zdravotního pojištěn
Musíte si zvolit jednoho zaměstnavatele, který bude hlídat a doplácet zdravotní pojištění do minimálního vyměřovacího základu.
Zpravidla to je ten zaměstnavatel, který vyplácí mzdy později.
Ten kdo má mzdy dříve, musí tomu druhému měsíčně sdělovat jaký jste měl v měsíci vyměřovací základ a kolik odvedl na zdravotní pojištění. Ten druhý musí případně dopočítat odvod do minimálního vyměřovacího základu a odvést zbytek tak, aby za tento měsíc bylo případně odvedeno minimálně 1647,- Kč.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
7. 4. 2018 13:22
Dobrý den,
prosím o radu, něco ve svém volném čase studuji (nejsem ale studentem SŠ/VŠ apod) a z tohoto důvodu nechci "úplný" hlavní pracovní poměr, ale našel jsem si u dvou různých zaměstanatelů brigády/výpomoc na DPČ. (chci aby se mi z toho odvádělo sociální...).
Budu tak pracovat 3-4 dny v týdnu a budu tak tedy mít volný čas ke studiu... .
Měl jsem loni jednu DPČ na které jsem si vydělával 8 tisíc hrubého měsíčně a domluvil jsem se, aby mi strhávali čisté mzdy doplatky rozdílu k minimálnímu odvodu zdravotního pojištění.
Prosím poraďte mi jak si to mám teď domluvit, když budu mít u jednoho zaměstnavatele třeba výdělek 7 tisíc hrubého za měsíc a u druhého zaměstnavatele třeba výdělek 4 tisíce hrubého v tomtéž měsíci.
Děkuji