Re: Vývoz zboží do třetích zemí
Dokumenty (CMR) si necháme vystavovat prostřednictvím jiné firmy. Razítko celnice míváme na fakturách i na JSD, ale JSD nám dělá celnice. Nic si nevystavujeme sami. Omlouvám se za ty otázky, ale tomuto opravdu moc nerozumím a potřebuji to dovysvětlit. Moc děkuji
a v oddílu 14b - zástupce osoby podávající...?
nahoře vpravo by mělo být uvedenou MRN č. 18CZxxxxxxxxxxxxxxxxx
máte ještě od celnice sestavu o propuštěných JSD? nebo jen razítko na vývozním JSD?
když zadáte č. MRN do níže uvedeného odkazu, je datum o vývozu mimo do EU shodné s datem v razítku?
http://ec.europa.eu/taxation_customs/dds2/ecs/ecs_home.jsp?Lang=cs&MRN=17CZ58000028LC9E48&Expand=true
V oddílu není vypsaný nikdo, je prázdné.zádnou soustavu o propuštěných JSD bohužel nemám, mám jenom razitko na nem. Podle odkazu je:CR-datum shodné jako na razítku (príkl. 23.3.),ale potom je taky jeste Polsko(6.4.)-Nepovoleno vystoupit/Vyvezeno
požádala bych celnici o zaslání sestavu a propuštěných JSD z tzv. e-vývozu, protože to vypadá, že razítko na JSD je datum vývozu z ČR a datum vývozu mimo EU je 6.4.
podle toho by vývoz měl být uveden v ř. 22 až v 4/18
zaráží mě ale, že fakturu vystavujete v únoru a vývoz se začíná uskutečňovat až koncem března
v posledním případě jsem uvedla jiný příklad, jinou fakturu než na začátku, měla jsem ji zrovna po ruce, v tomto případě byla faktura vystavena v březnu. :)
a celnici stačí požádat emailem / telefonicky nebo je potřeba nějaký speciální formulář?
jinak vám moc děkuji za odpovědi a čas!!
Na vyžádání mi celnice ke každému VDD vytiskne z jejich sestav, všechny vývozy, u kterých je stav ukončeno.
ke každému MRN samostatně pošle doklad kde je uveden celní úřad, deklarant, země určení, statistická hodnota, fakturovaná cena , hmotnost hrubá a čistá, zbožový kod , číslo vývozní faktury , datum propuštění a datum výstupu z EU
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
16. 4. 2018 14:40
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, kdy do přiznání dáváte vývoz zboží, které jde přes celnici.
Vyvážíme určité výrobky do třetích zemí. Kdy mám dávat tyto faktury do DPH. Můžete mi v tom někdo prosím poradit? Na internetu jsme se dočetla několik možností a stále mi tento případ není jasný.
Například.. vystavíme fakturu na konci února, ale razítko celního úřadu je s datumem březnovým. Do kterého přiznání dát tuto fakturu?
Děkuji předem za všechny odpovědi a rady.