Re: zaměstnavatel mi nechce dát dovoleno
Ano, jen bych ještě doplnila ze zákoníku práce 262/2006 sb. s218 odst.1 věta druhá - cituji:" Při určení rozvrhu čerpání dovolené je nutno přihlížet k provozním důvodům zaměstnavatele a k oprávněným zájmům zaměstnance."
Takže ano - zam-tel by měl přihlédnout k Vašim oprávněným zájmům, ale pokud mu to dovolují provozní důvody. Tedy pokud Vás fakt nutně potřebuje na těch směnách, tak s tím asi nic nenaděláte...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
27. 4. 2018 11:08
Dobrý den,
mám devítiletého syna a u něho ve škole mají 30.4. a 7.5. ředitelské volno.Žádala jsem zaměstnavatele na tyto dny dovolenou,ale on mi ji zamítl i přesto,že jsem přinesla od syna ze školy potvrzení,že škola bude zavřená.Jsem samoživitelka,nemám rodiče a ani nikoho ,kdo by mi syna pohlídal.Poradí mi prosím někdo,jestli existuje nějaký zákon nebo jestli je to jen na dobré vůli zaměstnavatele,jestli mi dovolenou dá?
Předem děkuji Erika