Re: GDPR a jmenovky na dveřích
Vivo,
řešit jmenovky na dveřích z pohledu GDPR považuji za blbost.
Ale možná je to tím, že celé GDPR pokládám blbost, na které se pouze přiživí kupa poradců, školitelů, autorů publikací atd.
Pokud by snad jmenovky podléhaly GDPR, tak bych si to nechal dát do nálezu od ÚOOÚ a až potom bych reagoval.
Hezký den!
Děkuji za reakci, taky mi to přišlo absurdní (jako celé GDPR v době sociálních sítí, kdy lidé na sebe prozradí dobrovolně i ty nejmenší detaily),ale z toho přívalu "aktuálních" informací už je člověk celkem solidně dezorientovaný.....
Děkuji a také přeji hezký den.
Ano, mám stejný dojem. V inzerátech se nabízí "směrnice" GDPR, často nedokáží ani správně použít definice podle čl. 4 GDPR, nabízí se "certifikované audity GDPR do 25.5.2018", což v dnes není možné etc.
Proto obecně doporučuji alespoň něco zpracovat a věnovat se užitečnějším věcem.
Za II. pololetí 2017 stihlo 7 kontrolorů ÚOOÚ uzavřít jen cca 60 kontrol. Často bez nálezu, což udavače asi nepotěšilo.
Hezký den!
Já jsem se loni "pobavila" nad snahou našeho bezpečáka vnutit nám své služby jako pověřenec (pochopitelně za nemalý peníz), že prý si na to pověřenectví bude dělat ty zkoušky. :-))
Celkově to beru tak, že když udělám aspoň něco (směrnice, informování zaměstnanců...), tak mi ÚOOÚ nemůže při kontrole vytknout, že nemám nic, ale jen to, že to případně nemám zcela formálně správně. A tam už je to o dokazování při odvolávání se proti případné pokutě.
Krásný den všem.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
10. 5. 2018 13:53
Dobrý den,
prosím, řeší někdo označení kanceláří jmény z pohledu GDPR?
Asi to bude znít směšně, ale zpracováváme si nějaké dokumenty pro dodržení pravidel GDPR a narážíme na další oblasti, kde se osobní údaje objevují.....
V malých firmách by mohlo stačit - technik, obchodní oddělení, .... ale u velkých firem by byl zmatek....
Jenom, jestli náhodou se tím někdo již nezabýval nebo nemá nějaká doporučení.
Děkuji.