Re: Tak moc dovolené !!!! prosím. p. Jiř
Dotazu rozumím. Taky se mně to zdá hodně, ale podle ZP to tak vychází. Jen tu dovolenou z roku 2004 nemůžete proplatit. Ta se může proplácet pouze při skončení pracovního poměru. Protože těch zbylých 10 dní z roku 2004 je jistě ta část, přesahující 4 týdny, může být převedena až do roku 2006 a vyčerpána v něm.
Doba mateřské se bere pro účely dovolené jako doba odpracovaná, plus k tomu ta vybíraná dovolená z roku 2005 plus k tomu vybíraná dovolená z roku 2004, vznikne jí nárok na celoroční výměru za rok 2006, tj. 40 dnů - no nazdar, sama jsem z toho jelen.
Re: Tak moc dovolené !!!! prosím. p. Jiř
Já to konzultovala s více lidmi a potvrdili mi to také. Těch 10 dnů dovolené z r. 2004 se bude proplácet v lednu 2006 /2005 byl překlep/. To mám ověřeno, že je to možné, mimo jiné i v publikace "Dovolená na zotavenou" autor JUDr. Špundová /myslím i spoluautorka ZP/. K převedení musí být písemný souhlas pokud není musí se proplati. jedná se o tu část dovolené nad 4 týdny.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
6. 12. 2005 13:53
Zaměstnankyně byla nemocná /rizikové těhotenství. Nedočerpala dovolenou z r. 2004...10 dnů / učitel mohlo se převést/
Než nastoupila na mateřskou zameškala 134 dnů, takže si jí dovolená za r. 2005 o 2/12 tj. 6,5 dne krátíí - na 33,5 dne.
10 dnů dovolené z r. 2004 se jí může v lednu 2005 proplatit.
33,5 dnů dovolené za r. 2005 začne čerpat od 20. 3. 2006 kdy ji skončí mateřská dovolená. Splní tím tedy odprac. 60 dnů pro rok 2006 a myslím, že si může čerpati celých 40 dnů za r. 2006.
Takže po skončení mateřské dovolené může pravděpodobně čerpat 33,5 dne z r. 2005 a 40 dnů z r. 2006. Dohromady 77,5 dne. Je to hodně, nějak se mi tomu nech věřit.