Re: dohoda o provedení práce.
I když se vejdete do limitu 100 hodin ročně :-), je to především pravidelně se opakující činnost a zejména ze strany OSSZ je to celkem snadno napadnutelné. "Zaonačte" to jako 12 jednorázových DPP - v lednu zpracovní mezd (5.-17.1.), v únoru sestavení vyúčtování daní (10.-20.2.), v březnu zpracování ročního zúčtování daně, v dubnu vypsání ELDP, v květnu archivace dokladů ..... prostě aby to nebyla jedna DPP s datem od 1.1. do 31.12. Tento postup bez problémů uhájíte jak před OSSZ, tak i případně před ÚP - mám osobně vyzkoušeno.
myslím že by mohly být sepsány na určité měsíce,zúčtovány v těchto měsících a výplata 1x za rok..
no zrovna vcera jsme cetla v MFronte, ze vyplata je splatna po odevzdani prace.... takze by to melo byt po kazdem mesici... pokud se vsak dohodnete se zamestnavatelem na vyplate 1x rocne, tak MOZNA nebude problem... ale: z dohod se plati zalohova dan tak mozna v tom by problem mohl byt...
Jinak souhlasim s rozepsanim na jedn. mesice, taky to tak resime...
ještě jednodušší je využít možnost dle § 236 odst.2 zák.práce- DPP lze uzavřít i ústně, po splnění prac.úkolu na konci měsíce se zpracuje jednoduchý Záznam o ústním sjednání DPP, kde se uvede prac. úkol, kolik hod. asi trval, jaká je za to odměna a dá se do mzd.účt. úplně stačí
daň odveďte pokud vám nějaká vyjde hned při zúčtování v tom měsíci - zálohovou do 20. srážkovou do 30 násl.měsíce,pouze skutečná výplata zůstatku bude lx za rok..celý rok vlastně povedete nevyplacený závazek vůči zaměstnanci a výplata - srovnání do 0 v 12/05
Já to nechápu. Jste mzdovka a dělá Vám problém zpracovat a zúčtovat každý měsíc SVOU VLASTNÍ výplatu ????? Posunováním výplaty na konec roku, účtováním o závazku atd. jen upozorňujete kontrolní orgány na opakovanou činnost. Navíc, když podepíšete daňové prohlášení (a v tom Vám snad nic nebrání), tak si odečtete zákl. nezdanitelnou částku a třeba ani nevyjde žádná daň. Proč platit srážkovou? Jsou to přece Vaše peníze.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
7. 12. 2005 8:41
Dobrý den,
jsem na rodičovské dovolené a pracovala jsem jako mzdová účetní. Zajímalo by mě jaký máte názor na situaci,kdy bych nyní pro zaměstnavatele pracovala na dohodu o provedení práce jako výpomoc při vedení mzdové a personální agendy od 1.1.-31.12.Bylo by to průchozí ze strany úřadů, nebo je třeba situaci řešit jinak? Předem děkuji za názory.