Re: Originál potvrzení o zaměstnání
originál ZL při vstupu zůstává novému zaměstnavateli, při odchodu vystavuje nový...na požádání může vystavit fotokopii..zaměstnanec mylně považuje zápočt.list za doklad o zaměstnání a chce si nechat originál pro pozdější doložení doby zaměstnání pro důchod - důležité než zápoč.list je pro toto "Evidenční list důchodového pojištění" který po poslední výplatě musí zaměstnavatel odeslat na důchodové...tím je jistota,že je zaměstnání zavedeno pro pozdější výpočet důchodu a započtení doby strávené v zaměstnání u určité firmy...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
7. 12. 2005 8:58
Dobry den.
Chcem Vas poprosit o radu. Pracoval som v CR a pri odchode zo zamestnania mi nedali original povodneho potvrdenia o zamestani od predchadzajuceho zamestnavatela. Na poziadanie mi vyhotovili len kopiu. Chcem sa opytat, ci kopia zápočtového listu z predch. zamestnania zostava u dalsieho zamestnavatela. V SR to funguje tak, ze pri nastupe do noveho zamestnania si zamestnavatel urobi kopiu zapoctoveho listu z predch. zamestnania a original hned vratia zamestnancovi.
Kto by teda mal mat original zapoctoveho listu? Podla mna zamestnanec, pretoze ide hlavne o jeho krk...
Dakujem.