Re: registrace k špatné dani
Problém je právě ten, že mi na FÚ řekly, že nemají čas. Tak myslíte že bude stačit, když jim napíšeme aby částky převedli na účet pro jinou daň z našeho účtu převedeme zbytek daně. A nevadí, že půjde i o nějaké roky zpětně? Není nutné tedy vyplňovat nějaký formulář? Když se jedná o jinou daň, třeba opravné nebo dodatečné?
já jsem taky formou dopisu majitele,který musí podepsat požádala o převod částek zaplacených z účtu na účet u fin.úřadu..pokud jde o minulé roky - jak jste dělali tiskopis po skončení roku o sražených zálohách a srážkové dani? asi budete muset ta hlášení udělat nově a správně...
Z FÚ volají často s různými nesmysly. Abychom to mohli rozseknout, je třeba vědět, o co šlo:
- jaké byly odměny zaměstnanců
- jak jste zdaňovali
- na jaký účet daně jste odváděli
- ...
Píšete, že se to týká roku 2003 - to je poněkud dlouhá doba na to, aby FÚ reagoval až teď.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
7. 12. 2005 9:33
Dobrý den,
prosím Vám může mi někdo poradit jak řešit:
Špatně jsme se registrovali k dani srážkové (DzP) již v roce 2003 srážková daň byla odvedena cca 2-4 za rok, teď nám FÚ (po tel. rozhovoru) oznámil, že je toto špatně, že jsme se měli registrovat u daně ze závislé činn., prosím Vás nevíte někdo jaké formuláře kam poslat, aby z účtu pro srážkovou daň převedli 15% daně na daň ze závislé činn. a zvýbajících 5% tam doplatíme.
Moc děkuji