Ztráta roku 2011 se vykáže v souladu s rozhodnutím valné hromady, která projednala její úhradu.
Pokud žádné takové rozhodnutí není, tak se vykáže jako Neuhrazená ztráta minulých let a v účetnictví se přeúčtuje z účtu 431 na 429.
Ztráty za dvě účetní období se v rozvaze zásadně nesčítají. Tohle se učí v prvním ročníku obchodní akademie ...
Pane Říha, takže jestli tomu dobře rozumím, tak budu mít rozvahu 2012 a VZZ 2012 (obojí se ztrátou z roku 2012) a nikde mi tam ztráta z roku 2011 figurovat nebude?
Asi se zeptám blbě, ale jak se může ztráta z roku 2011 jen tak ztratit a neobjevit se v rozvaze?
Já právě dělám běžné malé UCE a výkazy mi vždycky program vyplivne. Tohle je firma kamaráda, který přiznání potřebuje udělat a se ztrátou jsem se ještě nesetkala. Jsem z toho zoufalá a on taky, že se mu tak podnikání nedaří. UCE program k dispozici nemám abych si to tam naházela, ten v práci použít nemohu. [/color]Díky moc za trpělivost a Vaši radu. [/color]
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
17. 3. 2013 18:05
Dobrý den, moc bych potřebovala poradit. Potřebuji udělat závěrku 2012. (s.r.o.)
Mám k dispozici jen závěrku za rok 2011. Je tam ztráta 500 tisíc. Teď v roce 2012 už se na účetnictví vykašlali, nic nevedli, ani moc nebylo co. Na b. účtu je 1 tisíc, trochu toho poplatili, takže se změnil stav pohledávek + závazků, žádné VF, PF... Když jsem tohle co vím dala do rozvahy, tak mi vyšla ztráta za 2012 -600 tisíc, když tam přidám do pasiv tu ztrátu 2011, tak se ztráta ještě prohloubí a je -1100. OK, to bych ještě pobrala...ale jak to zadat do VZZ, aby VH byl stejný s rozvahou? V které položce se to tam projeví?
(Taky pořád přemýšlím, zda dávám ztrátu 2011 do rozvahy 2012 dobře, dala jsem ji s plusem. (Používám formulář zjednodušeného rozsahu z business centra.)