Faktura do zahraničí

• (neregistrovaný)

17. 3. 2013 19:14

Zdravim, chtel bych se zeptat... jak je to s fakturaci fyzicke osobe do Norska? Znamena to pro me neco specialniho, nebo je to jako fakturovat nekomu v CR? (mam na mysli treba identifikovana osoba atd). On je fyzicka osoba - zamestnanec. Pozor, Norsko neni clenem EU, ale zas je clenem nakyho obchodniho spolku nebo co :) .

A za dalsi... nejak nemam predstavu jak to s prevodem na cizi menu.. chapu, ze kdyz se nekomu vystavi faktura treba na 20tis, tak mi pak prijde na ucet 20tis, to je v pohode.. ale jak to udelat s cizi menou?

Ja dopredu nevim kolik mi prijde.. jak si to banka prepocita, ktera ma mimochodem kazda svuj kurz atd.. Trosku se v tom tedy ztracim, protoze on zaplati v cizi mene, me prijde na ucet KC, ale nevim vlastne dopredu kolik...

Diky

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 17. 3. 2013 19:31

Rop

Jste podnikatel? vedete daňovou evidenci? plátce DPH? osoba identifikovaná?

Co prodáváte (zboží, služba, barák)?

V jaké měně jste se dohodli, že vám zaplatí?

• 17. 3. 2013 22:43

luky (neregistrovaný)

Zdravim,

nikde jsem nenasel ikonu ze bych mohl odpovedet pod Vas dotaz, takze musim zalozit novy vlakno..

Podnikatel zatim nejsem, ale brzo planuji byt, ale protoze neznam odpoved na tuto zasadni otazku viz muj dotaz, tak se ptam jiz dopredu..

Platce DPH nebudu, osoba identifikovana snad taky ne. S tim tedy souvisi i muj dotaz.. (zda ano ci ne).

Jde o nabizeni IT sluzby.

V jake mene zaplati. No, my budeme domluveni na nejake castce v dolarech, on to ale zaplati v norskych korunach, a me to prijde v ceskych korunach :D .

Jak jsem rikal, moc se v tomto neorientuju, tusim ze zde vznika pak troskou nesoulad v cislech.. napriklad, ja muzu vyfakturovat treba 1k$, ale na ucet mi neprijde 1k$ ale jak rikam, dopredu neznama castka.

Predpokladam ze kdyz pouziji vydajove pausaly, tak mohu jen vest takzvanou evidenci prijmu ci jak se tomu rika, takze mozna to ani nebude komplikovany, a staci zaevidovat ze mi pak prislo XY Kc (a ze to souvisi s touto fakturou? tim padem je uplne jedno na jakou castku se to finalne prevede cili kolik mi prijde?).

Cili, myslite ze vyfakturovani te FO do Norska, ze by to mohlo byt totez jako osobe v CR, kdyz to neni podnikatel? Nebo to ma jeste nejaky byrokraticky serepeticky?

A dalsi dotaz ale uz se radsi nebudu moc vyptavat :) , kdyby teoreticky priste to bylo pravnicke osobe do zahranici, a ja bych se mustel stat tou identifikovanou osobou, jake to pro me otravne byrokraticke dusledky, krom toho ze se musim prihlasit ze jsem IO. Nevite?

Diky moc  ;)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).