Do aresu ( http://wwwinfo.mfcr.cz/ares/ares_es.html.cz ) zadejte své IČ a uvidíte zda je aktivní nebo ne. Běhání to moc není.
A k DPH taky už přihlášené nebudete ... oni by se o to přiznání přihlásili ...
A jinak stát nikdy nic nechce ... státu se vše dává ... :-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
19. 3. 2013 6:39
Dobrý den,
poradí mi někdo jestli je nějaký problém, když máme stále aktivní živnostenský list, ale nikdy již nemáme v úmyslu podnikat? Je nějaký problém nebo moc běhání při zrušení? Případně co by to stálo a kde to absolvovat? Živnostenský list mám od 1994 a naše mamka od roku 1993. Já jsem ho asi 2 roky využila jako dealerka, zdanila za mě podnikatelka srážkovou 15% daní, ale mamka ho nepoužila nikdy. Nevím jestli nejsme přihlášené k DPH. ŽL zní na činnost nákup a prodej zboží Nikdy jsme nedávali žádné daňové přiznání - ani s nulou a nikdy po nás úřady nic nechtěli. Myslím, že jsem dokonce někde slyšela, že tyto" staré ŽL" už neplatí, ale nevím jestli je to pravda. Můžeme to nechat v tomto stavu nebo je nějak zrušit? Jde mi o to, že se vše sleduje a nerada bych se dočkala nějakého problému.
Předem moc děkuji za případnou odpověď a přeji pěkný den. Jindra Malá