Zpětné vrácení daně z příjmu

• (neregistrovaný)

20. 3. 2013 10:58

Dobrý den, mám dotaz:
    V roce 2011 jsem ukončila studium na VŠ, pak jsem byla na pracáku cca 3měsíce. 5.12.2011 jsem nastoupila do zaměstnání a podepsala prohlášení. Jak je to s daní? Zaměstnavatel byl trochu šmelinář, tak se chci zeptat, jestli mám zpětně nárok na vrácení daní (za statut studenta)? JIné slevy neuplatňuji. Díky moc za odpovědi a rady jak postupovat..

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 20. 3. 2013 12:36

Rop

A jak to víte, že byl tak trochu šmelinář? On vás na daních okradl? Zpětně máte nárok především na to, abyste se zaměstnavatele zeptala, jak provedl roční vyúčtování daně (pokud jste o něj požádala). Ono je třeba nejdříve začít u sebe, co za papíry člověk ohledně daní podepsal / nepodepsal.

Takže. Podepsala jste na rok 2011 u zaměstnavatele prohlášení k dani a podepsala jste žádost o provedení ročního vyúčtování daně?

• 20. 3. 2013 12:58

Pavlína (neregistrovaný)

Předně děkuji za Vaší odpověď. Prohlášení jsem podepsala. Roční zúčtování nikoliv. Vím, jak to tam chodilo s doktorama, dovolenou apod (není důvod to rozebírat). Pokud Vás tedy mohu poprosit o radu, zda lze zpětně něco požadovat, popř. jak konkrétně postupovat. P.

• 20. 3. 2013 15:41

Rop

Tak a teď ještě najděte výplatní pásku za 12/2011 a podívejte se kolik tam byl daň. Já jestli vám mají vůbec co vracet. Protože víc, že jste v tom prosinci zaplatila ve mzdě zpět nedostanete.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).