Začínám podnikat, ale hned jsem zjistil, že není vše tak jednoduché, jak se zdálo. Budu jezdit každý druhý týden do Německa ke své bývalé firmě dělat jak revize, tak opravy. Dále budu samozřejmě podnikat i zde v Čr. Tzn. Jeden týden tam, jeden tady. Zde v Čr platím sociální, zdravotní, nejsem plátce DPH. Jde mi o to, musím se hlásit na Finančním úřadě i v Německu? Kde budu tedy platit daně? Jak je to se silniční daní? Tu samozřejmě budu platit zde, ale budu ji platit i tam? Jde mi o to, abych někde něco nezapomněl a pak nepřišla nějaká pokuta.
25. 2. 2019 10:15
Dobrý den,
Začínám podnikat, ale hned jsem zjistil, že není vše tak jednoduché, jak se zdálo. Budu jezdit každý druhý týden do Německa ke své bývalé firmě dělat jak revize, tak opravy. Dále budu samozřejmě podnikat i zde v Čr. Tzn. Jeden týden tam, jeden tady.
Zde v Čr platím sociální, zdravotní, nejsem plátce DPH. Jde mi o to, musím se hlásit na Finančním úřadě i v Německu? Kde budu tedy platit daně? Jak je to se silniční daní? Tu samozřejmě budu platit zde, ale budu ji platit i tam?
Jde mi o to, abych někde něco nezapomněl a pak nepřišla nějaká pokuta.
Děkuji za odpověď.