Slevomat a provize,
Vystavíte daňový doklad/fakturu na celou částku, kterou zákazník platí.
V rámci finančního vypořádání mezi Slevomatem a vámi vám posílají vaši tržbu – tedy cenu voucheru minus jejich provizi. Na tuto provizi vám vystavují provizní fakturu, která je nákladová.
Příklad: Voucher stojí 1000 Kč. Jejich provize je 30 %, tj 300 Kč. V akci se prodalo 10 voucherů.
Zákazníkům, pokud o to požádají, vystavujete daňový doklad na částku 3 000 Kč a tyto doklady dáte do účetnictví.
Po skončení akce vám od Slevomatu přijde daňový doklad na provizi, ve které je zahrnuta provize za všechny vouchery.
Tuto fakturu zahrnete do účetnictví jako náklad. Je to odměna za jejich služby.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
22. 3. 2019 12:41
Dobrý den,
podnikám jako kadeřnice, občas mám přes slevomat akci na služby. Prosím mám asi 2 faktury, kde mi slevomat z prodaných poukazů strhává i svoji provizi. Peníze na účet příjdou už po odečtení. Ted nevím jestli pro uplatnění výdajů % do příjmů započítám celou částku jako by provize nebyla, nebo tu částku, která mi jen přišla na účet? Děkuji za radu.