Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Na ministerstvo dopravy míří expert ze Slovenska. Jejich vlaky jsou terčem vtipů
Proč je vánoční reklama na Kofolu tak oblíbená? Protože se v ní krade
Brýle jako šperk, ne kompenzační pomůcka. Pavel prodává unikátní design
Příspěvky na sítě vytvořené pomocí AI? Jejich záplava začíná být docela otravná
Práce kvapná… Schillerová a spol. zapomněli u snížení záloh na OSVČ s paušální daní
Další změny v pracovnělékařských prohlídkách od 1. ledna 2026
28. 3. 2019 15:05
Dobrý den, potřebovala bych prosím poradit jak se účtují investiční smlouvy. Ještě jsem se s tím bohužel nesetkala. Podnikatel svěřil peníze Obchodníkovi, který se v investiční smlouvě zavazuje investovat peníze svěřené klientem (podnikatelem) na základě určené investiční strategie. Konkrétně kam a na co peníze půjdou ve smlouvě není. Podnikatel vložil 200000 Kč a ke konci roku přišel výpis, kde jsou peníze zhodnoceny o 20000,- Kč. Tj. konečný stav ke konci roku je 220000,- Kč. Nikdy jsem investice neúčtovala a bohužel nedaří se mi ani nic najít na netu, tak bych potřebovala poradit jak se zaúčtuje výdej peněz. 20 000,- Kč bych dala jako klasický výnos, ale z výdejem 200 000,- Kč si nejsem jistá. Předem děkuji moc.