Úrazové pojištění držitele karty CCS- účtování

• (neregistrovaný)

9. 5. 2019 9:44

Dobrý den, prosím o radu ohledně daňového aspektu nové položky faktury CCS - jedná se o úrazové pojištění karty CCS ve prospěch řidičů motorových vozidel / 4Kč z každé karty CCS za měsíc/- karty máme vedeny a o nákladech účtujeme na firmu ( s.r.o.) Děkuji předem

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 15. 5. 2019 12:06

zac0404 (neregistrovaný)

Dobrý den, pojištění nám také tento měsíc CCS společnost naúčtovala. Pojištění pouze zprostředkovávají, tudíž je mimo DPH. Daňovým výdajem může být, tak jako jiné pojištění od jiných pojišťoven. Toť dnešní informace od účetní z CCS.
      Našemu vedení ale vadí, že částka za pojištění není zahrnuta ve faktuře v částce celkem, je mimo předpis PHM. Pojištění je uvedeno až na další straně faktury, pouze informativně, že si současně strhávají inkasem pojištění.
      Částka celkem na faktuře je pouze za PHM, inkaso si však strhává CCS navýšené o pojištění. Nesedí tedy předpis v součtech, ani částka celkem na 1 straně. Navíc pojištění jsme nežádali, CCS společnost jej jednostranně sprovoznila. Tak jako v minulosti jejich službu, kdy strhávali z každé načerpaného litru poplatek na pomoc lesům apod. Takže rušíme. Třeba ještě napíší ostatní ?

• 16. 5. 2019 13:30

hraja (neregistrovaný)

Nám také poprvé za 04/2019 účtují. Je to na základě mailu, ve kterém je proklik, kterým Nesouhlasíte se službou. My jsme neklikli, tudíž máme úrazové pojištění. Našla jsem k tomu jen tohle:
      https://www.ccs.cz/files/editor_uploads/190327_material_pro_pojisteneho_ccs_od_0104_2019.pdf

• 17. 5. 2019 14:29

Fuchsie1 (neregistrovaný)

Dobrý den, můžu se zeptat, jak jste si poradili s tím, že na ty 4,-- kačky nemáte doklad?
      Udělali jste si třeba předpis interním dokladem, nebo jste žádali o doklad od CCS? Ještě jsem tam nevolala, tak nevím, jestli by mě neposlali k šípku :-) Taky jsme zrušili, ale až na základě poslaného DD za duben. Informační e-mail nám spadl v březnu do nevyžádané pošty, tak jsme o něm netušili. Díky za názor

• 16. 5. 2019 19:18

svj.masarykova@seznam.cz

Dobrý den,
      domnívám se, že v případě účtování tohoto nákladů (úrazové připojištění řidiče - zaměstnance) by se zjednalo o nepeněžní příjem ve prospěch zaměstnance a podléhal by odvodům zdr. a soc. pojištění a zdanění daní z příjmů FO. Nenašla jsem na portálu CCS úplné znění pojištění, také jsem ho zrušila od prvopočátku a požádala o DBP.

JV

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).