Pokusím se to tedy upřesnit - Prodejce je Aliexpress (Čína), kterému já zašlu peníze za daný produkt a následně mi tento produkt přijde ze skladu z EU, konkrétně tedy SRN.
Fakturu mám přímo od Ali kde není uvedeno, odkud zboží přijde ovšem dostanu kód pro sledování, který je uveden i na faktuře. Začínám v tom mít opravdu guláš, tak se omlouvám.
Ta faktura je od plátce v EU a je tam EU VAT? nebo je faktura ze třetí země?
faktura je bez daně?
Máte doklady jako např. JSD, celní doklady na vaši firmu?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
7. 7. 2019 16:23
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat, jak mám řešit tuto situaci. Čínský prodejce prodává věci na portálu aliexpress a má sklad v Německu. Zboží tedy vždy přijde bez problémů pomocí služby dhl/dpd/ppl apod. Jde mi o to, že peníze zasílám do Číny, ale zboží přijde z EU. Jak to tedy v tomto případě je?
Zboží je zkrátka objednáno z Číny, ale je na skladech v EU, takže přes celnici ani nejde. Resp. jde ale ještě v rámci daného prodejce, který si to na ten sklad z Číny nechal poslat. Našel jsem o tom diskuzi na webtrhu, ale bez nějakého většího závěru - [size=78%]https://webtrh.cz/394734-dovoz-ciny-nemecko?fbclid=IwAR2g53oGf99koav9whmp2_Q4eCCbTO2DI0dGcAFxRfRhK_t2lrbBPvawx-c[/size]
(pokud není povoleno přikládat odkazy na jiné stránky, tak se omlouvám a obratem to smažu)
Děkuji za jakékoliv info a pomoc!