Protože by tam měly být uvedené případné exekuce, domnívám se, že z toho důvodu je potřeba to vyžadovat. Z materiálu Ing. Klímové jsem vyčetla, že pokud tam exekuce uvedené jsou, má se založit do osobního spisu. Nicméně pokud exekuce nejsou - má se jen nahlédnout a vrátit?
Zajímalo mě, jak to děláte v praxi.
Bylo by fajn, kdyby se nám k tomu ještě vyjádřily i další mzdové účetní.
Ráda Vám to sdělím - jmenuje se to "Potvrzení o nařízení výkonu rozhodnutí srážkami ze mzdy", je to na hlavičkovém papíře ÚP s č.j. a dalšími náležitostmi, podepsané vedoucím oddělení exekucí.
Kromě identifikačních údajů nezaměstnaného je tam soupis všech exekučních titulů o kterých ÚP ví, dále měsíční rozpis provedených srážek u jednotlivých exekucí za dobu evidence na ÚP.
Také je tam uvedena informace, že se potvrzení vydává podle ustanovení § 294 zákona č. 99/1963 Sb. a poučení povinného, že je potřeba ptvrzení předat novému zaměstnavateli.
ÚP ho vydává po exekuční srážce z poslední podpory, tedy s časovým odstupem od vydání Potvrzení o době vedení v evidenci uchazečů o zaměstnání.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
4. 10. 2019 9:58
Dobrý den, prosím jak řešíte následující situaci:
nový zaměstnanec přinesl zápočtový list z minulého zaměstnání, ale ukázalo se, že po tomto zaměstnání byl ještě asi 1,5 měsíce evidován na ÚP (až do doby nástupu k nám). Vyžadujete v tomto případě i potvrzení z ÚP a pokud ano, tak jenom k nahlédnutí a vrátíte, anebo ponecháte originál v osobní složce.
Děkuji za odpověď, už jsem velmi dlouho neřešila nástup z ÚP.