Hlavní navigace

Zakládání nového podniku.

  • 28. 11. 2019 9:57

    Ahojte, po několika letech v zahraničí jsme se s partnerkou rozhodli vrátit do ČR a otevřít si svůj vlastní bar. Bohužel ani jednoho z nás na škole nenaučili nic moc ohledně podnikání, takže se snažím zjistit vše na internetu, ale pořád v tom trochu plavu, takže se předem omlouvám, že budu pokládat možná i pro vás hloupé otázky :D.

    Bar by to byl menší pro cca. 30 lidí, chtěli bychom mít tak 4 zaměstnance a specializovali bychom se hlavně na míchané nápoje.

    1. Má pro nás smysl zakládat S.R.O. nebo stačí aby si jeden z nás udělal živnost? (Četl jsem, že založit S.R.O. může trvat i přes 6 mešíců, takže mi jde hlavně o to, abychom mohli rovnou začít podnikat a nemuseli jen tak čekat přes půl roku)

    2. Bude nám stačit rekvalifikační barmanský kurz, abychom mohli zažádat o Hostinský živnostenský list? (nejsme vyučení a praxi máme pouze ze zahraničí a předpokládám, že by bylo dost složité to nějak dokazovat atp.)

    3. Jak je to s DPH? Dá se odpočet daně využít na prvotní vybavení baru? Měli bychom se hned ze začátku přihlásit k placení DPH? Plánujeme nakoupit větší zásoby různého druhu alkoholu hned na začátku. Podle našich předpokladů hranici 1000000 překročíme.

    Děkuji mockrát, ať už odpovíte na kteroukoliv moji otázku. :)

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).