Název živnosti - razítko

• (neregistrovaný)

4. 8. 2010 21:40

Dobrý den,
    prosím o radu. Začal jsem podnikat a chtěl bych si něchat udělat razítko, ale narazil jsem na problém: Jak může vypadat a co vše obsahovat. V ŽR jsem veden pouze pod svým jménem, ale na razítko bych si chtěl hlavně uvést název CHALU webdesign, který chci, aby si klienti a všichni vryli do paměti - namísto mého jména (časem bych rád svou činnost rozšířil a při převodu na s.r.o. by všichni zaměstnanci vystupovali pod tímto názvem firmy). Je tedy nějaký předpis, který hovoří o tom co vše může či nesmí být uvedeno na razítku? Díky za radu.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 4. 8. 2010 23:53

Martis (neregistrovaný)

No já myslím, že žádná specifikace a předpis na razítko není, a není ani nutnost či povinnost jej mít, pokud nejste ouřada. Takže si tam dejte to, co chcete klientům oznamovat, jiný význam než informativní asi nemá, vzhledem k jeho snadné kopírovatelnosti. Já mám razítko pouze na to, abych nemusel stále vypisovat ručně adresu na zásilky. Co se týká toho doplňujícího názvu, tak to moc neporadím, myslím bylo pro ŽR zrušeno, ale na razítko se dá použít i jako název služby, produktu, .. na jednom můžete mít CHALU webdesign, na druhém INFOPORTÁL Lhotka, pokud jej budete provozovat.

• 5. 8. 2010 7:31

Patrik Weiss (neregistrovaný)

U fyzických osob je název firmy pouze jméno a příjmení, ale pokud máte provozovnu tak můžete zvolit jiný název  a tento je pak vlastně názvem provozovny.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).