někteří správci daně vyžadovali dodatečné přiznání, přestože daňová povinnost z tohoto plnění byla nula, podívejte se do §104/2 ZDPH
Dobrý den, ano, § 104, máme to "posvěcené" i ze školení, školila nás paní z FÚ.
Do úč. systému zapíšu datum uskutečnění jako na faktuře a datum uplatnění podle toho, kdy jsem fakturu obdržela. Žádné dodatečné a následné nedělám, jde to do období, kdy jsem se to dozvěděla. Již jsem to několikrát takto udělala a FÚ s tím neměl problém.
Dobrý den, to je skvělá otázka :-)
Datum zpracování v účetním systému nemáme.
Datum zaúčtování dávám stejné jako datum uplatnění (= datum, kdy to přišlo), které v tomto případě je později než datum uskutečnění (které je na faktuře). Uvažuji tak, že nemůžu účtovat dřív, než jsem se to dozvěděla. A hlavně se pak lépe kontroluje DPH.
Ale kolegyně naproti přes stůl zadává období podle data uskutečnění, protože to skutkově do toho období patří.
Nenašly jsme, jak je to správně. Pokud nám někdo na toto odpoví, budu ráda, možná je to na samostatný dotaz, ale nechci otravovat :-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
19. 8. 2020 13:48
Dobrý den, prosím o radu - zaměstnanec přinesl fakturu z 05/2020 na 20.000 s PDP. Musím teď udělat dodatečné přiznání za 05/2020 a také nové kontrolní hlášení - v přiznání uvedu na řádku 10 částku 20.000 a na řádku 43 částku 20.000. Pouze ten rozdíl o jaký se jedná a kontrolní hlášení celé znovu? Mockrát Vám děkuji za rady.