Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Tuzemské cestovní náhrady nakonec od června vzrostly více, než se původně navrhovalo
Kamila si prošla drsným obdobím. Dnes staví komunitu, která pomáhá ženám růst
Byznys na dálkové ovládání: Ondřej postavil úspěšnou firmu na dronech
Chyba v novém systému hlášení: Údaje se mohly dostat k cizím uživatelům
Milion korun navíc na důchod? Babišova vláda mění pravidla penzijního spoření
Stejný obal, menší obsah. Dělají z nás výrobci nenápadným zdražováním hlupáky?
21. 8. 2020 16:09
Zdravím všechny zde a poprosil bych o upřesnění ohledně likvidace faktur.
Od r. 2008 jsem FO neplátce DPH, v průběhu roku 2013 jsem se přihlásil k DPH a jsem jím stále.
Pořád jsem se k tomu neodhodlal (pro případ, že by po mě nějaký úřad něco chtěl doložit, ikdyž by to tak být nemělo) a nezlikvidoval faktury přijaté ani vydané za období kdy jsem nebyl plátcem DPH, tedy od r. 2008 - 2013. Můžu tedy dokumenty za toto období zlikvidovat- spálit, nebo k tomu potřebuji nějaký doklad o likvidaci?
Od doby kdy jsem se přihlásil k DPH v tom roce 2013 musím faktury vydané a přijaté uchovávat 10let, tj. že faktury z roku 2013, které již byly vystaveny s DPH budu moc zlikvidovat v roce 2024?
Vedu daňovou evidenci.
Jak to pak bude s fakturami za nákup zboží? Každou si eviduju do excelu kvůli cenám a skladu (myslím položky faktur a datum kdy jsem to přijal,ne jejich čísla). A když faktury zlikviduju nebudu mít k tomu skladu možnost kontroly z faktury, jestli mi rozumíte. Sklad sice nikam neuvádím, je to pro mé potřeby ale nemůže pak někdo po mě ty faktury za nákup zboží chtít doložit, že jsem to a to skutečně nakoupil? Chci trochu ulevit kanceláři od vrtvících se šanonů a nevím zda si pak třeba nezavařím protože mi něco uniklo.
Díky všem za zkušenosti, rady a názory.
Matěj