Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Tisíce korun zpět na daních. Oblíbená sleva se po letech vrátí
Do evidence startupů povede cesta přes řadu podmínek. Firmy ale čekají daňové výhody
Startu EET 2.0 v roce 2027 už nestojí nic v cestě, zákon podepsal i prezident
„Nedoplatek na sociálce“: Dluh, který vás teď může připravit o vaše úspory
O papír k vašemu důchodu nemusíte žádat ani za něj platit. Je tu jednodušší cesta
Tohle se zákazníkům líbit nebude. Za stejný nákup zaplatí každý jinou cenu
28. 8. 2020 8:45
Hezky den, prosim o pomoc s postupem. Jsrm fyz. osoba podnikatel, platce DPH, provozuji eshop.
Jak spravne redit objednavky vs. Faktury-danove doklady?
Prijmu objednavky pod cislem x3, x4, x5
bezne bych vystavila faktury- danove doklafy x3. x4, x5.
V pripade ze je bankovni prevod u x5 a u x3 ax4 dobirka, mam vystavit fakturu pouze na x5, ktera ake bude mit c. Faktury driv nez pak ty dobirkou? Tzn. Faktura x3 k obj. X5 a az mi prijdou penize za dobirku vystavim fakturu k x3 a x4.
Nebo vystavim fakturu az kdyz prevezmou zasilku, nebo mam faktury-danove doklady vystavovat rovnou v poradi jak mi prisli objednavky? Toto mi prijde snazsi. Vedu daňovou evidenci.
V pripade ze vystavim rovnou fakturu-danovy doklad a zakaznik neprevezme, tedy neuhradi dobirku a me se vrati, Fakturu-danovy doklad nebudu zahrnovat do dph a ani do prijmu.
V pripade, ze budu fajtury-danove doklady vystavovat na zaklade uhrazeni tak mi treba budou nektere objednavky vyset jako neuhrazene a nebudu k nim mit vystaven daňový doklad, co s nimi? Ty ciska objednavek ke kterym neni vystavena faktura ignorovat? Nebo kazda obj. mudi mit nakonec fakturu-daň doklad s nejakou poznamkou ze nebyla uhrazena.
Snad se da muj dotaz pochopit
Děkuji