Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Tuzemské cestovní náhrady nakonec od června vzrostly více, než se původně navrhovalo
Kamila si prošla drsným obdobím. Dnes staví komunitu, která pomáhá ženám růst
Byznys na dálkové ovládání: Ondřej postavil úspěšnou firmu na dronech
Chyba v novém systému hlášení: Údaje se mohly dostat k cizím uživatelům
Milion korun navíc na důchod? Babišova vláda mění pravidla penzijního spoření
Stejný obal, menší obsah. Dělají z nás výrobci nenápadným zdražováním hlupáky?
31. 8. 2020 19:44
Dobrý den,
Byl mi byl udělen vytýkací dopis. Na základě obvinění ze šikany jedné podřízené. Udajně bylo vedeno šetření a sepsány výpovědi od údajných svědků. Protokol ze šetření mi na můj požadavek nebyl ukazán.
O vytýkacim dopise bylo rozhodnuto ještě předtím nez jsem se k tomu mohl vyjadřit. Samotný vytýkací dopis je podle mě nekonkrétní a nesplňuje zákonitosti, které má obsahovat. Nepíše se tam o konkretnich datumech a připadech. Pouze to to ,,V průběhu srpna došlo z Vaší strany k prokazatelnému porušení pracovních povinností,, Měl jsem porušit 38 odst. 1 písm. b) Zákoníku práce. A eticky kodex firmy. Nic konkrétního ani datum kdy k porušení mělo dojít. Ani konkrétní pripad co se stalo.
Mám pocit, že mě chtějí vyhodit což mi nakonec bylo i naznačeno. Proto Vás prosím o radu zda se proti vytýkacimu dopisu hned bránit? Nebo čekat zda mě opravdu propustí. A neúplnosti vytýkacího dopisu využít připadně v pravnim sporu.
Budu Vám vděčný za jakoukoliv radu co mám za dané situace dělat. Děkuji za rady a tipy.