Antiviru C jednatel je zároveň i zaměstnanec na HPP

• (neregistrovaný)

4. 9. 2020 16:48

Jednočlené s.r.o., jednatel má sám se sebou uzavřenou pracovní smlouvu na HPP. Když si sám podepsal pracovní smlouvu, může se uplatnit Antivirus C ?
    ____
    Poslední info mám, cituji.: Ministerstvo práce a sociálních věcí pro účely poskytování příspěvků aktivní politiky zaměstnanosti, tj. také příspěvku z programu Antivirus, nepřihlíží k pracovní smlouvě, která by byla podepsána stejnou osobou na jedné straně jakožto zaměstnavatelem a na druhé straně jakožto zaměstnancem, a to z důvodu rozdílnosti zájmů obou stran.

Není nárok ?

Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 4. 9. 2020 18:46

. (neregistrovaný)

Opsal jste info k dotacím.
      Řešila bych ale podle podmínek uvedených v Zákonu 300/2020 Sb.

• 4. 9. 2020 19:11

kely (neregistrovaný)

My jsme uplatnili.Za 6/2020 jsme měli i kontrolu na OSSZ a vše bylo v pořádku.

• 4. 9. 2020 21:45

Brabec František (neregistrovaný)

Zdravím, souhlasím s .tečkou, ono se to míchá dohromady, ale A a B jsou programy podpory zaměstnanosti, kde si ministerstvo může určit podmínky "jaké chce", kdežto C je zákon a co v něm není, tak ... v něm prostě není.
      Už před časem se tu řešila i (ne) platnost PP uzavřeného sama se sebou
      https://businesscenter.podnikatel.cz/diskuse/1620701/#o1634845

• 4. 9. 2020 22:55

Aion (neregistrovaný)

Celé je to postavené na hlavu.
      Jak se zhojí námitka rozdílnosti zájmů, pověřím-li nějakého picmocha, aby se mnou coby jednatelkou podepsal pracovní smlouvu?
      Jak už jsem psala, a co ti jednatelé, kteří sami sebe podle dřívější právní úpravy jmenovali do funkce ředitele? Tam žádné pověření nepřicházelo v úvahu, kompetence založit pracovní poměr jmenováním byla nepřenositelná.
      MPSV si přisvojilo rozhodovat o platnosti pracovních smluv, navíc je naprosto nepřijatelné, aby pracovní smlouva byla pro jeden účel neplatná, zatímco pro jiný platná je (odpracovaná doba pro posouzení nároku na starobní důchod).
      Obdoba:
      Platí, že PPV nemůže být (dříve nemůže vzniknout) mezi manžely. OSVČ zaměstnává slečnu, pak se vezmou. Ona onemocní a nárok na nemocenskou jí je odepřen. NSS (!) rozhodl, že uzavřením manželství jí pracovní poměr ZE ZÁKONA zanikl.
      To jenom na okraj.

• 5. 9. 2020 0:07

Eva

Psala jsem ohledně tohoto na mpsv a přišla mi odpověď, že nárok je, jestli chcete, mohu přeposlat, taky jsem si uložila pro případ kontroly.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).