Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Další přešlap Schillerové u EET: Mylně tvrdí, že se zavádí vyšší odpočet na partnera
Z chemie málem propadla. Dnes s její pomocí tvoří unikátní šperky ze živých přírodnin
Tisíce korun zpět na daních. Oblíbená sleva se po letech vrátí
Do evidence startupů povede cesta přes řadu podmínek. Firmy ale čekají daňové výhody
Startu EET 2.0 v roce 2027 už nestojí nic v cestě, zákon podepsal i prezident
„Nedoplatek na sociálce“: Dluh, který vás teď může připravit o vaše úspory
27. 11. 2020 23:39
Dobrý den všem,
dostal jsem se do zajímavé situace a nejsem si jistý v jaké jsem nyní pozici. Byla mi vystavena faktura za služby které měli být provedeny v budoucnosti, těch jsem se rozhodl vzhledem k aktuální situaci nevyužít a raději směřovat finance na to abych přežil nouzový stav. Nicméně dodavatel tvrdí, že faktura byla závazná a chce částku vymáhat ( nižší tisíce ).
Ale zde přichází zápletka. Zjistil jsem, že dodavatel vydal opravný daňový doklad na kterém celou částku vynuloval ( částka na opravném dokladu je -100% původní částky ) a to ještě dříve, než začal vyhrožovat vymáháním, pokud nezaplatím.
Chci si tedy zde potvrdit, že vzhledem k tomu, že mám v ruce opravný daňový doklad po mě ve výsledku dodavatel nemůže nic vymáhat, jelikož fakturu sám vynuloval. Uvažuji správně?
Děkuji!