Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Přiznání k dani, živnost i další online služby státu: Přihlášení přes datovku končí
Berňák zveřejnil nový vzor potvrzení. Členům bytových družstev usnadní odpočet úroků
Dnes je splatná nižší paušální daň. Od srpna musí ale OSVČ znovu měnit trvalý příkaz
Jsme rodinná firma milující přírodu, říkají výrobci svíček
Dovolená: 10 věcí, které překvapí většinu zaměstnanců i zaměstnavatelů
Přišel vám e-mail či SMS s „aktualizací informací o zdravotním průkazu“? Jde o podvod
11. 12. 2020 17:34
Jsem v režimu "výdaje procentem" (nevedu daňovou evidenci) a chci přejít na novou paušální daň. Musím si v posledním daňovém přiznání nějak upravit příjmy o výši pohledávek/závazků k 31.12.?
Pokud ano, co se myslí "pohledávkami"? Jsou to částky, které jsem fakturoval, ale ještě nebyly zaplaceny, anebo jsou to také částky, na které mám k 31.12. nárok (práce byla provedena), přestože jsem je ještě nefakturoval?
A dále, mohu si v tom případě daňové přiznání zároveň SNÍŽIT o "závazky", myslím tím zálohy zaplacené předem od zákazníků, na práci, která má být provedena až v následujícím roce? (Tedy že by záloha přijatá v daném roce byla standardně uvedena jako zdanitelný příjem, ale zároveň pak zase odečtena jako závazek k 31.12.)
Díky za rady...