Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Startu EET 2.0 v roce 2027 už nestojí nic v cestě, zákon podepsal i prezident
„Nedoplatek na sociálce“: Dluh, který vás teď může připravit o vaše úspory
O papír k vašemu důchodu nemusíte žádat ani za něj platit. Je tu jednodušší cesta
Tohle se zákazníkům líbit nebude. Za stejný nákup zaplatí každý jinou cenu
Také Babišova vláda chce, aby se do eTuristy registrovaly jak hotely, tak Airbnb
Plošné zlevňování místo akčních letáků. Drogerie dm mění cenovou strategii
11. 12. 2020 17:34
Jsem v režimu "výdaje procentem" (nevedu daňovou evidenci) a chci přejít na novou paušální daň. Musím si v posledním daňovém přiznání nějak upravit příjmy o výši pohledávek/závazků k 31.12.?
Pokud ano, co se myslí "pohledávkami"? Jsou to částky, které jsem fakturoval, ale ještě nebyly zaplaceny, anebo jsou to také částky, na které mám k 31.12. nárok (práce byla provedena), přestože jsem je ještě nefakturoval?
A dále, mohu si v tom případě daňové přiznání zároveň SNÍŽIT o "závazky", myslím tím zálohy zaplacené předem od zákazníků, na práci, která má být provedena až v následujícím roce? (Tedy že by záloha přijatá v daném roce byla standardně uvedena jako zdanitelný příjem, ale zároveň pak zase odečtena jako závazek k 31.12.)
Díky za rady...