Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Tisíce korun zpět na daních. Oblíbená sleva se po letech vrátí
Do evidence startupů povede cesta přes řadu podmínek. Firmy ale čekají daňové výhody
Startu EET 2.0 v roce 2027 už nestojí nic v cestě, zákon podepsal i prezident
„Nedoplatek na sociálce“: Dluh, který vás teď může připravit o vaše úspory
O papír k vašemu důchodu nemusíte žádat ani za něj platit. Je tu jednodušší cesta
Tohle se zákazníkům líbit nebude. Za stejný nákup zaplatí každý jinou cenu
4. 1. 2021 14:41
Dobrý den, prosím vás, chcete po svých zaměstnancích cizincích každý rok potvrzení o daňovém domicilu, když si chtějí uplatnovat další slevy mimo poplatníka? Mám několik zaměstnanců ze Slovenska a jednoho z Taiwanu, minulý rok si chtěli odečíst manželky a úroky z hypotéky - i přes to, že jsem dle pouček určila, že budou na 99% procent rezidenti (příjmy jen v ČR, rodiny v ČR, stálý byt v nájmu v ČR, atd.), tak jsem jim pro svůj klid řekla, at mi přinesou potvrzení o domicilu. Bude tu další zúčtování, u nich se osobně nic neměnilo a já nevím, zda je mám hnát at znovu jdou pro domicil na rok 2020 nebo to u nich už nepožadujete? Nechci udělat chybu, zpracovávám cizince poprvé, tak bych nerada udělala nějaký průšvih ani je zbytečně neposílala po úřadech :)
Moc děkuju!