Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Další přešlap Schillerové u EET: Mylně tvrdí, že se zavádí vyšší odpočet na partnera
Z chemie málem propadla. Dnes s její pomocí tvoří unikátní šperky ze živých přírodnin
Tisíce korun zpět na daních. Oblíbená sleva se po letech vrátí
Do evidence startupů povede cesta přes řadu podmínek. Firmy ale čekají daňové výhody
Startu EET 2.0 v roce 2027 už nestojí nic v cestě, zákon podepsal i prezident
„Nedoplatek na sociálce“: Dluh, který vás teď může připravit o vaše úspory
25. 1. 2021 20:09
Dobry den, poradite mi prosim, jak mam zohlednit naklady na dopravu do ceny materialu? nakoupila jsem 10 m latky, 1 ks 1000 m nite, 1,6 m krajky. 90 Kc za dopravu mam rovnomerne rozdelit po polozkach ? to by ale pak porizovaci cena nite byla 20 kc + 30 Kc za dopravu. Jak to resite vy? nebo v pripade, ze mam fakturu na sluzbu (zpracovani materiaulu siti obleceni), kde je vyfakturovana i doprava, protoze jsem krejcove zaslala material a ta mi ho zpracovany poslala zpatky. Uctuji zpusobem B. Pri prijeti faktury jsem zauctovala 518/321 a k 31.12. potrebuji prevest konecne stavy. Nevim jakymi cenami vest skladovou evidenci.
Suma sumarum planuji zauctovat stav zasob na ucet 123. asi vzdy z jednotlivych nakladovych uctu - material + doprava 123/501, sluzby krejcove 123/518. Uvazuji spravne? Dekuji moc za pomoc.