Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Startují podzimní Dny Marianne. Nabízejí slevy až 70 % i výhody pro platby kartou
WhatsApp mění ceník: Za servisní zprávy a potvrzení objednávek budou firmy platit
Další přešlap Schillerové u EET: Mylně tvrdí, že se zavádí vyšší odpočet na partnera
Z chemie málem propadla. Dnes s její pomocí tvoří unikátní šperky ze živých přírodnin
Tisíce korun zpět na daních. Oblíbená sleva se po letech vrátí
Do evidence startupů povede cesta přes řadu podmínek. Firmy ale čekají daňové výhody
13. 2. 2021 19:17
Dobrý den,
spustila jsem eshop, ktery vytvari pouze objednavky a fakturaci řešim mimo ( odlišný. fakturační systém).
V eshopu uvádím cenu s DPH a v objednávce je cena za MJ s DPH
Můžu ve fakturačním systému používat výpočet sdola? Tzn. Zadám cenu bez DPH základ (třeba 771,07,- ) a vypočítá mi to konečnou cenu a DPH. Tímto postupem fakturační systém vypočítá u některé ceny třeba o 0,01kc v základu míň než je cena s DPH v eshopu (933,- v eshopu), pak bych musela těch 0,01 přičíst s 0%DPH - zaokrouhlit. Nebo musím používat ve fakturách výpočet jedině shora.
Nastavuji si fakturační systém (vkladam do nej polozky s cenama) a zaujalo mě právě, že když zadavám podle základu vyjde mi někdy ta cena s DPH o 0,01 jinak než když zadám celkovou cenu a vypočítá mi to základ a DPH samo.
Který postup je správný pro FÚ? Když uvádím v eshopu ceny s DPH musím i fakturovat podle ceny s DPH-shora?
Děkuji a pěkný večer.