Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Senioři nad 80 let dostanou přidáno automaticky. Vláda schválila velkou změnu důchodů
Přiznání k dani, živnost i další online služby státu: Přihlášení přes datovku končí
Berňák zveřejnil nový vzor potvrzení. Členům bytových družstev usnadní odpočet úroků
Dnes je splatná nižší paušální daň. Od srpna musí ale OSVČ znovu měnit trvalý příkaz
Jsme rodinná firma milující přírodu, říkají výrobci svíček
Dovolená: 10 věcí, které překvapí většinu zaměstnanců i zaměstnavatelů
18. 2. 2021 15:24
Dobrý den,
v roce 2017 jsem si pořídil osobní automobil. Uplatnil jsem si DPH. Odpisoval jsem ho v roce 2017, 2018. V roce 2019 jsem činnost nevykonával, jsem zaměstnaný na HPP, ale živnostenský list přerušený nemám. Daňové přiznání jsem podal nulové, neměl jsem žádné přijmy ani výdaje. Plátcem DPH nejsem od 27.2.2020.
V roce 2020 jsem plánoval opět činnost obnovit, ale kvůli situaci, která nyní je, činnost obnovovat nebudu. K 11.01.2021 mám živnost přerušenou.
Ovšem nyní nevím, co s osobním automobilem? Rád bych se s tím účetně vypořádal ke konci roku 2020, jak mám auto převést do osobního vlastnictví, co s DPH, když už nejsem plátce. Vedu daňovou evidenci.
Děkuji.