Názor k dotazu Neoprávněná vypoved od xJ - Četla jsem celé vlákno několikrát a nejsem si...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 5. 3. 2021 14:13

xJ (neregistrovaný)

Četla jsem celé vlákno několikrát a nejsem si stoprocentně jistá, jestli se opravdu jedná o zrušení PP ve zkušební době. Že by se zaměstnavatel spletl v počítání a vznikl takový rozdíl mezi 25.2. a 3.3.2021?
    Nejedná se o výpověď z pracovního poměru s výpovědní dobou? Pán alespoň pořád píše o výpovědi, ale viděl ten papír a na něm napsáno Zrušení, když si to nepřevzal?
    Nedošlo jenom k nedorozumění v názvosloví?
    A jakou žádost by měl zaměstnavateli poslat? Já jsme si myslela, že by měl zaměstnavateli zaslat ne žádost, aby ho nadále zaměstnával, ale prohlášení (což není žádost), že trvá na dalším zaměstnávání.
    Nechce se nechat testovat, když zaměstnavatel má pod sankcemi povinnost zaměstnance testovat.
    Jak bude vypadat vztah tohoto zaměstnance se zaměstnavatelem dál, když bude trvat na dalším zaměstnávání? Sama jste nedávno psala, jak je snadné se se zaměstnancem rozloučit, pokud o to zaměstnavatel stojí.
    Nemohla byste, jenom pro orientaci zaměstnavatelů, kteří se dostávají do problémů se zaměstnanci, kteří odmítají testování napsat, jak mohou využít případně zákoníku práce a zaměstnance donutit k testování?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).