Převod kryptoměny na jinou peněženku.

• (neregistrovaný)

8. 3. 2021 21:21

Dobrý den,
    již nějakou dobu pracuji na internetu a před nedávnem můj koníček společně s mým kamarádem začal generovat zisk. Rozhodl jsem se, že si pro činnost vytvořím živnost, tudíž mám příjmy na sebe. Kamarádovi ale musím posílat 50% ze zdaněné částky, jelikož se na práci podílí a má pro ni význam. On ale nechce danit příjmy a chce, abych mu těch 50% posílal přes bitcoiny (kryptoměna). Kryptoměnu prý nevybírá a má ji na kryptoměnové peněžence a ani vybírat neplánuje. Proto bych se rád zeptal, bude stačit, když mu vždy pošlu 50% a podepíšeme si papír (virtuálně) o tom, že jsem mu poslal částku v bitcoinech? Protože jsem se dočetl, že převod bitcoinu z peněženky na peněženku není třeba danit, až při výběru. Nebo případně, měl bych já nějaký postih, kdyby si pak kryptoměnu vybral a nezdanil ji, případně jestli by to finanční úřad nebral jako zakrývání jakéhosi pracovního poměru? Berte prosím v potaz, že s kamarádem se osobně neznáme a nemáme možnost se setkat, tudíž podepsat dohodu o práci nemůžeme. V tomto případě mi jde pouze o to, jestli by to nějak mohlo ohrozit mě, když všechno poctivě daním.
    Děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).