Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Startují podzimní Dny Marianne. Nabízejí slevy až 70 % i výhody pro platby kartou
WhatsApp mění ceník: Za servisní zprávy a potvrzení objednávek budou firmy platit
Další přešlap Schillerové u EET: Mylně tvrdí, že se zavádí vyšší odpočet na partnera
Z chemie málem propadla. Dnes s její pomocí tvoří unikátní šperky ze živých přírodnin
Tisíce korun zpět na daních. Oblíbená sleva se po letech vrátí
Do evidence startupů povede cesta přes řadu podmínek. Firmy ale čekají daňové výhody
18. 3. 2021 15:02
Zdravim.
Rád bych se zeptal.
Prodávám přírodní produkty a kontaktovali mě prodejci z obchodního portálu WISH, jejichž firma sídlí v USA.
Nabídli mi možnost prodávat na jejich obchodnim kanálu (fungují pouze jako prostředníci, nikoliv prodejci) s možností zboží posílat do jejich Nizozemského skladu, z kterého se bude dále posílat do EU s levným poštovným.
Za tento fullfillment si WISH účtuje určité poplatky - za naskladnění, odeslání zákazníkovi atp.
K tomu je potřeba vyplnit VAT přihlášku k dani v Nizozemsku.
Rád bych se zeptal - jaký bude můj vztah - zřejmě musím být přihlášen jako plátce daně v Nizozemsku, ale nerozumim
1) proč se musim přihlašovat k platbě dani VAT , pokud v ČR nejsem plátce DPH - to je povinnost v Nizozemí?
2) jelikož nepředpokládám, že by mé příjmy měli přesahovat mezí částku pro povinnou registraci v zahraničních státech (cca 10000$+), dle mi známých informací budu vystavovat faktury, jakoby byly pro zákazníky ČR.
3) vzniká pro mě nějaká další povinnost?
Současně bych měl několik dotazů k vyplnění přihlášky k dani v Nizozemí
1) Důvod k registraci
1b - Chcete se registrovat pro vyplňování "VAT return" ? - zde nevím, jestli ano, protože neznám můj vztah, jestli budu uplatňovat nějakou úlevu, když ani žádnou daň platit nebudu
- jenže dále je zde varianta pouze registrace ke korporátní dani (jsem OSVČ), tudíž ne, a nebo registrace k odvodu pro zaměstnavatele (pracuji sám)
2) Details of your company
2k - Webová stránka - když aktuálně tvořim nové, tak nemusim?
5) Business activities
5a - v kterých odvětvích je vaše firma aktivní ve vaší zemi?
- toto opíšu z živnostenského rejstříku - co jsem zadával za kategorie?
6)
Do you sell goods in the Netherlands to private persons?
- prodávám zboží v nizozemí soukromým osobám? předpokládám, že ano - budu prodávat do všech zemí EU, tedy i nizozemcům
6f ) Do you take your own goods from the Netherlands to another EU country?
To by znamenalo, že přeposílám ještě z Nizozemí? .. Díky