Tak jsem koukala, že můžu podat dodatečné daňové přiznání. Dodatečné přiznání lze podat po dobu lhůty pro stanovení daně, která činí tři roky a rozbíhá se od termínu pro podání řádného daňového přiznání. Dodatečné přiznání je plátce DPH povinen podat do konce měsíce následujícího po měsíci, ve kterém plátce DPH zjistil skutečnosti vedoucí k podání dodatečného přiznání. Daň stanovená na základě dodatečného přiznání je splatná v náhradní lhůtě splatnosti, která je stejná jako lhůta pro podání dodatečného přiznání.
Řádné daňové už jsem podala. Jen si nejsem jistá, zda uvést jen ten nalezený rozdíl do Výsledek hospodaření (zisk +, ztráta -) a zda musím vyplňovat znovu přílohy
Proč do toho pletete DPH? Nebo - na jaké daně se vlastně ptate? Proč kopírujete nějaký text a jen prostě neodpovíte na doplňující dotaz?
Ptám se na přiznání k dani z přidané hodnoty. Když už jsem ten formulář poslala na finančák, a teď jsem zjistila, že jsem v účetním programu měla faktury jen v závazcích a nezaúčtovala jsem je do účetního deníku. Když je tam zaúčtuji, změní se mi Výsledek hospodaření. A tak se ptám, co na ten rozdíl vystavit, jestli mohu Dodatečné přiznání nebo opravné a zda do řádku Výsledek hospodaření u dodatečného uvést jen ten rozdíl
Můžeme zacit s tim, že nelze odpovědět na to, zda opravné nebo dodatečně Přiznání, když jste nenapsala nic k termínu podani přiznání k DPH. Ta "posunuti" jsou jen pro výpočet sankcí.
A o jakých prilohach k přiznání DPH jste psala?
Faktury na vstupu, nebo na výstupu (přijaté x vydané)?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
16. 4. 2021 15:16
Dobrý den
myslíte, že když bylo posunuto datum pro odevzdání daňových přiznání, já to svoje odevzdala a teď jsem zjistila, že jsem omylem v programu nezaúčtovala 2 faktury, že můžu udělat dodatečné daňové přiznání nebo už musím opravné?
děkuji za odpověď