Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Tuzemské cestovní náhrady nakonec od června vzrostly více, než se původně navrhovalo
Kamila si prošla drsným obdobím. Dnes staví komunitu, která pomáhá ženám růst
Byznys na dálkové ovládání: Ondřej postavil úspěšnou firmu na dronech
Chyba v novém systému hlášení: Údaje se mohly dostat k cizím uživatelům
Milion korun navíc na důchod? Babišova vláda mění pravidla penzijního spoření
Stejný obal, menší obsah. Dělají z nás výrobci nenápadným zdražováním hlupáky?
7. 12. 2021 9:59
Dobrý den. Dokázal by mi prosím někdo poradit k účtování dotace na obci? Dotaci mám již přijatou, zaúčtovanou, z podrozvahy odúčtovanou, nyní mám k dotaci dohledaný i nástroj, zdroj a UZ. Jedná se o dotaci ex post. Jak správně Vy faktury dooznačujete? Vezmete fix a napíšete na košilku dokladu z minulého roku rozdělení částky na nástroj, zdroj a UZ? Je někde uvedeno, zda se má poměr EU a SR zaokrouhlovat dolů na haléře? Bylo mi teď řečeno, že by bylo vhodnější zaokrouhlovat na celé koruny dolů, ale metodický pokyn MFCR jsem k tomuto nedohledala.
Další dotaz zní - zkolaudovali jsme - majetek bych měla zařadit a od příštího měsíce odepisovat a rozpouštět transfer. V tomto měsíci mám udělat dohadu na jakou částku? Na částku ve výši přiznané dotace nebo všech výdajů? Dotaci účtuji poprvé a nevím si rady.
Mám značit další faktury k této dotaci, když vím, že ještě budu muset k další platbě dokládat další faktury? Nebo mám kvůli opatrnosti počkat a faktury neznačit v systému a až po vyúčtování dotace a finanční zprávě poté dooznačit fixem? Budu ráda, když mi někdo pomůže, moc děkuji. Helena