Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
13. 3. 2022 13:42
Dobrý den,
prosím o radu. Řeším teď dvě smlouvy o výkonu funkce. První jednatel má smlouvu o výkonu funkce na 3 000 Kč + příspěvky na penzijko, životko a stravování. Vedu mu docházku v excelu, abych mohla prokázat směny pro příspěvek na stravování. Chci se zeptat, je nutné mít na výplatním lístku uvedeno, kolik odpracoval hodin nebo stačí ta docházka v excelu? Dále je na výplatním pásku uvedena hodnota PPÚ (tedy průměr pro vyplácení náhrad), má se spočítat po skončení kvartálu jako u ostatních zaměstnanců nebo má být 0? Má stále fixní mzdu, žádnou dovolenou, žádné náhrady, jde mi jen o to, abych výplatní lístek měla správně.
A pak druhý jednatel, jeho firmu jsem přebrala letos v lednu, smlouva o výkonu funkce, k tomu mi přikládá docházku v excelu, v únoru pracoval úplně každý den vč. víkendů, tedy 28 dnů a 200 hod., může dostat 28 příspěvků na stravování (ve smlouvě je zakotveno a každý den splnil směnu min. 3 hod.)? A s tímto mám ještě jeden problém (už jsem to tu řešila) předchozí účetní ho vedla jako HPP, mohu si do programu navést jeho průměr pro náhrady, který mi byl poskytnut? Žádné náhrady mu propláceny zřejmě nebudou, ale i zde mi jde o to, zda musí figurovat na výplatním lístku.
Budu Vám moc vděčná za radu.
Děkuji.