Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Další přešlap Schillerové u EET: Mylně tvrdí, že se zavádí vyšší odpočet na partnera
Z chemie málem propadla. Dnes s její pomocí tvoří unikátní šperky ze živých přírodnin
Tisíce korun zpět na daních. Oblíbená sleva se po letech vrátí
Do evidence startupů povede cesta přes řadu podmínek. Firmy ale čekají daňové výhody
Startu EET 2.0 v roce 2027 už nestojí nic v cestě, zákon podepsal i prezident
„Nedoplatek na sociálce“: Dluh, který vás teď může připravit o vaše úspory
8. 1. 2025 18:23
Dobrý den,
prosím o radu.
Dělám vyúčtování zál. daně.
Zaměstnanci jsem chybně v únoru 2024 srazila daň, v březnu jsem mu daň srazila dodatečně.
A teď nevím jak to přesně uvést do vyúčtování.
Sl. 1 únor - bylo sraženo za všechny zaměstnance 10.845 Kč, sl. 2bylo sraženo 10.425 Kč
v březnu mělo být sraženo 11.295 Kč, ale srazila jsem mu i 420 Kč z února, tzn. bylo sraženo a odvedeno 11.715 Kč.
sl. 1 únor bude tedy - 11.295 Kč a sl. 2 -11.715? nebo ve sloupci 2 bude 11.295 Kč a tím pádem budu mít v úhrnu rozdíl mezi těmito sloupci právě 420 Kč.
A v příloze č. 3 uvádím období kdy bylo nesprávně sraženo - únor 2024, datum, kdy mělo být původně sraženo - nevím, jaké datum tam dát, oprava byla provedena v březnu, datum zvýšení odvodu (tj. datum, kdy jsme zaplatili daň na účet FÚ?)
Moc děkuji za pomoc