Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Do evidence startupů povede cesta přes řadu podmínek. Firmy ale čekají daňové výhody
Startu EET 2.0 v roce 2027 už nestojí nic v cestě, zákon podepsal i prezident
„Nedoplatek na sociálce“: Dluh, který vás teď může připravit o vaše úspory
O papír k vašemu důchodu nemusíte žádat ani za něj platit. Je tu jednodušší cesta
Tohle se zákazníkům líbit nebude. Za stejný nákup zaplatí každý jinou cenu
Také Babišova vláda chce, aby se do eTuristy registrovaly jak hotely, tak Airbnb
23. 3. 2025 11:22
Dobrý den, prosím Vás, není tady někdo ze školství?
Pracuji jako mzdová účetní SŠ a velice aktuálně teď řeším věc ohledně zápočtu praxe. Jde o to, že kontrola z našeho Krajského úřadu zastává odlišný názor, než mám já a nikde jsem nenašla vysvětlení zrovna této situace.
Žena pracovala před MD jako prodavačka, nastoupila na MD a následně RD a měla 2 děti po sobě, RD nevyčerpala celou a do pracovního procesu se na své místo vrátila po 5 letech (místo 6 letech, kdy mohla být na RD, jsou tam ještě nějaké dny, ale pro zjednodušení uvádím teď celé roky). Po nějakém čase změnila místo a nastoupila jako učitelka na SŠ. Při zápočtu praxe, jsem ji započítala práci prodavačky ve výši 1/3, dobu na MD a RD plně, tj. 3/3. Pracovnice Krajského úřadu, které na naší škole kontrolu prováděla, však toto rozporovala a tvrdila, že žena byla tímto výpočtem poškozena tím, že se z RD vrátila dříve, protože v zákoně je napsané, že doba MD a RD se započítává plně, takže bych ji ten rok, kdy pracovala jako prodavačka, a o který se vrátila dříve, měla započítat 3/3 a já ji ho započítala 1/3.
Nehrajeme si snad na nějaké kdyby? Paní prostě skutečně čerpala MD a RD 5 roků a čerpala ji ze zaměstnání prodavačky. Jakou máte zkušenost Vy?