Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
4. 1. 2006 7:15
Prostudoval jsem zákon o pracovních cestách, zákoník práce. Nikde jsem nenašel jednoznačně, co znamená čas montéra na cestě k zákazníkovi, který je montérovi nařizován každý den na jiné místo v ČR (Evropě).
Našel jsem pouze, že pokud pracovní cesta probíhá v řádné pracovní době,(např. 7-15hod.) pak jde o výkon práce. Pokud pracovní cesta probíhá mimo řádnou pracovní dobu pak se o žádnou práci nejedná.
Je tedy pak povinností pracovníka, aby si zajistil ve své pracovní smlouvě, že každodenní pracovní cesta k zákazníkovi na kterou obdržel písemný příkaz od svého zaměstnavatele, je výkonem práce i když pracovní cesta (řízení auta) probíhá mimo pracovní dobu např. 7-15 hod.
Může pracovník odmítnout každodenní pracovní cestu k zákazníkovi, když se nejedná o výkon práce.
Děkuji za Vaši radu
Jirka