Nepovolené podnikání

• (neregistrovaný)

7. 8. 2010 18:33

Dobrý den,
    dostala jsem se do velmi svízelné situace. Registrovala jsem se na jednom serveru, kde se prodávají většinou oblečky po dětech...atd. Server nabídnul za určitý poplatek měsíčně možnost prodej nových věcí, ale chtěl k tomu ŽL. Já jsem momentálně na mateřské dovolené a ŽL vlastní manžel. Předložil se tedy jeho ŽL a získali jsme povolení prodávat nové věci pod jeho IČ, včera mi přišlo předvolání na policii za nedovolené podnikání, prý anonym. Prý nevlastním ŽL, když jim po telefonu manžel vysvětlil, že se vše prodávalo na jeho živnost, tvrdili, že inzerent jsem byla já. Bohužel jsem tam já registrovaná, ale údaje o jeho firmě, IČO atd. tam byli uvedené. Mohu se zeptat na váš názor či podobnou zkušenost? Mám dvě malé děti a po pravdě řečeno mě to po psychické stránce dost položilo. Děkuji Bára

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 8. 8. 2010 16:59

autorka

Dobrý den,

bohužel v tomto případě se o nedovolené podnikání jedná. Bude záležet jak se Vám celou situaci podaří ustát. "Výpomoc" přes internet je momentálně velmi aktuální téma. Také finanční úřady se o tento druh výdělku zajímají. A pokuty rozhodně nejsou malé.

Dagmar Kučerová

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).