Neschopenka je jenom pro případy "omluvenka do práce", že se zrovna nedostavil - informace pro zaměstnavatele. Pro podnikatele - že v určité době nepodnikal.
Píšete, že jste osoba bez zdanitelných příjmů, což znamená, že Vám žádná práce neodpadla, takže se nemá co nahrazovat. Neschopenka je zbytečná. Zdravím
Já být vámi, nechám si PN vystavit, pokud to tedy není teď při těch e-neschopenkách problém, že se to nemá s čím spárovat. Zaměstnanci vždy pojišťovně dokládají PN a její trvání když chtějí od pojišťovny plnění za pracovní neschopnost. Případně si to pořádně zjistěte u své komerční pojišťovny, co ve vašem případě budou chtít.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
Když se Praha rozsvítí: Prohlédněte si fotky vánoční výzdoby v centru města
Retence v praxi: 5 chyb, kvůli kterým váš e-shop přichází o věrné zákazníky
5. 12. 2025 19:55
Dobrý den, mám dotaz, pokud jsem OBZP a platím si komerční životní pojištění, ve kterém je zahrnuto pojištění na pracovní neschopnost, mám si nechat vystavit neschopenku od praktického lékaře?