V takové situaci obvykle podáváme dodatečné DPH a upravíme kontrolní hlášení, aby vše odpovídalo období. V Money S3 se tyhle věci dají dohledat poměrně rychle, ale samozřejmě záleží na tom, jak je kdo zvyklý v systému pracovat. Přiznávám, že u přenesené daňové povinnosti mám vždycky respekt, protože i malá chyba může rozhodit celý výkaz.
Vydaná jako dodavatelem vydaná a tudíž vaše přijatá, nebo vámi vydaná? Pokud je to vaše přijatá faktura, dejte do 4Q, jen v KH uveďte DUZP z faktury. Pokud je to vaše vydaná, tak musí být dodatečné DPH + souhrnné hlášení.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Na ministerstvo dopravy míří expert ze Slovenska. Jejich vlaky jsou terčem vtipů
Proč je vánoční reklama na Kofolu tak oblíbená? Protože se v ní krade
Brýle jako šperk, ne kompenzační pomůcka. Pavel prodává unikátní design
Příspěvky na sítě vytvořené pomocí AI? Jejich záplava začíná být docela otravná
Práce kvapná… Schillerová a spol. zapomněli u snížení záloh na OSVČ s paušální daní
Další změny v pracovnělékařských prohlídkách od 1. ledna 2026
8. 12. 2025 19:14
Dobrý den,
Prosim o radu. Vydana fa 3/2025 s prenesenou dan.pov.- jsem čtvrtletní plátce a prisel jsem na to, ze ji nemám navedenou. Jak postupovat prosím? Dodatecne DPH a oprava kontrolního hlášení?