Jako daňový poradce mohu vašemu příteli poradit jedinou věc. Kleknout si před Vás a požádat Vás o ruku. Pokud nebudete manželé, tak daňový bonus na dítě družky neuvidí. Zákon je tak napsán správně a jediné co by to znamenalo budou další spory mezi partnery o to kdo si bude uplatňovat daňový bonus a složitě se bude prokazovat, že spolu opravdu byli.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
OSVČ, nezapomeňte změnit zálohu na zdravotní a sociální pojištění už za leden
Někdo se psem, jiný s Ámosem. Co popřála k Vánocům a novému roku vláda na sítích?
Kdy letos podat přiznání a přehledy OSVČ? Tady je daňový kalendář pro rok 2026
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
6. 5. 2013 18:10
Dobrý den,
V roce 2012 jsem měla smlouvu na dobu určitou do 6 /2012.Celý rok 2012 žiju s novým přítelem spolu se synem z prvého manželství ,který byl soudem přidělen mně do péče.V listopadu 2012 se mi narodíl druhý syn ,kterého mám s novým přítelem . Nejsme manželé.
V březnu 2013 jsem doložili na FÚ vyučtování na dani mého přítele , doložili rodné listy a můj přítel nárokoval spolu s mým čestným prohlášením , že 1.syn žije s námi ve společné domácnosti daňové bonusy na děti.
Na 1.syna , který není přítelův bonus od 7-12 měsíce 2012 a 11,12 na druhé dítě , které mám s přítelem - prvého syna nám neuznali , prý nejsme manželé ,tak jsem přišla o bonusy za půl roku a druhého syna uznali . Já jsem si vyúčtování nemohla udělat , protože můj příjem za rok byl 42000,-Kč . Postupovali na Fú správně ??, Jak tedy mohu ve 2013 nárokovat bonus na prvého syna , když jsem na MD nemám žádný příjem a příteli je nechtějí uznat , že nejsme oddáni ??? Kde najdu nějaké dovolání ?,Vždyť jsou to peníze na děti ??? ?
Velmi děkuji za odpověď Romana