Propadnutí lhůty u periodické prohlídky

• (neregistrovaný)

30. 5. 2013 14:14

Dobrý den, nemám jasno (a ani nikdo kolem mne) ve věci, kdy vlastně propadne lhůta u periodické lékařské prohlídky. Teoretický příklad - zaměstnanec absolvoval periodickou lékařskou prohlídku 7.9.2010 (to je úterý). Další prohlídka podle plánu má být za 3 roky. Kdy je naposledy zaměstnanec právně způsobilým konat práci, pokud neabsolvuje onu příští lékařskou prohlídku? Je to 6.9.2013 nebo 7.9.2013 (resp. 9.9.2013, protože 7.9. je sobota)? Jedná se v tomto případě o o dobu nebo lhůtu ve smyslu § 122 občanského zákoníku, kdy lhůta skončí v den stejného označení za ony tři roky? Nebo se proto, že se jedná o pracovněprávní záležitost, řídí počítáním času podle ZP, tedy jako doba? Pak by ta doba skončila už onoho 6.9.2013?

Jedná se mi čistě o to, jak se počítá čas u periodických prohlídek, protože tam ten den může založit naprosto jiné pracovně právní důsledky. Nikde jsem se o tom nedočetl a když se ptám na seminářích přednášejících, sdělují dost rozporuplné údaje, které neumí podložit nějakou právní úpravou...

Děkuji za případný komentář, zdá se mi to být dost zajímavým tématem

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).