Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
14. 1. 2006 23:13
Prosím o radu-pokud organizace poskytne půjčku ze soc.fondu, FKSP,zisku po zdanění ve výši 100000,-Kč viz 586/1992 Sb. myslím písm. "n" - návratnou,bezúročnou. Sociální fond ani FKSP fy nemá - musí mít zvláštní účet pro zisk po zdanění ? Vykazuje se tento účet kontrole? Pokud by fy neměla zisk, ani soc.fond,FKSP, musela by půjčku úročit nebo úroky zaměstnanci přidanit - je to tak ? Ptám se, zda, pokud fy nemá soc.fond, nemá FKSP a poskytne půjčku 100000 na bytové účely (nákup parcely) - musí prokázat zisk po zdanění na nějakém účtu, ze kterého poskytla tuto bezúročnou návratnou půjčku nebo prostě řekne, že v době poskytnutí půjčky měla zisk ? Blbá otázka asi, ale nikde jsem se nedočetla, zda fy musí a hlavně jak prokázat z čeho půjčka byla poskytnuta. Zajímal by mne způsob prokazování. Velmi děkuji za každý názor!