Tenkrat to bylo jednodussi kvuli leasingu... ale nikde jsem ho nezapisoval ani neprihlasoval... bylo mi jen receno ze budu muset platit silnicni dan coz jsem taky udelal a porad delam.... Otazka je jestli to neni zbytecne pokud ho nepouzivam k podnikani, vubec.
Taky by me zajimalo jakym zpusobem muzu dokazat ze to auto opravdu nepouzivam k podnikani a naopak jak by FU dokazoval ze jsem ho pouzival.
Dekuji moc za informace!
No vtipni to neni, ptz vzdy jsem platil a porad platim silnicni dan ale uz leta mam po leasingu a auto prakticky nepouzivam ani pro osobni potreby, pro podnikani vubec.
Tenkrat to bylo jasne ze platit musim. Naopak, smutne je ze to delam porad a uz mozna nekolik let nemusim.
Mate osobni auto koupene na ICO, nepouzivate ho vubec k podnikani uz nekolik let. Platil byste Vy silnicni dan, ano nebo ne ?
A neodpovedel jste mi na otazku (ptz vidim ze se vyznate).
"Taky by me zajimalo jakym zpusobem muzu dokazat ze to auto opravdu nepouzivam k podnikani a naopak jak by FU dokazoval ze jsem ho pouzival."
dekuji!
Ale vy jste si do nákladů dával leasingové splátky a o to si snižoval daň z příjmů ...
Silniční daň je vedlejší ...
Silniční daň jste nikdy platil neměl, ale současně jste neměl uplatňovat náklady.
To že auto nepoužíváte k podnikání prokážete tak, že si na ně neuplatňujete žádné náklady a nejezdíte ke klientům ...
Finanční úřad ukončení placení silniční daně zajímat moc nebude. Jenom jim k tomu musíte dát papír že už nejste plátcem této daně místo daňového přiznání (zřejmě až za rok 2014 v roce 2015).
Jenom pokud by se na něco přišli zeptat, abyste jim neřekl, že nikdy ... to by pak vesele zkoumali minulá léta.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
OSVČ, nezapomeňte změnit zálohu na zdravotní a sociální pojištění už za leden
Někdo se psem, jiný s Ámosem. Co popřála k Vánocům a novému roku vláda na sítích?
Kdy letos podat přiznání a přehledy OSVČ? Tady je daňový kalendář pro rok 2026
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
17. 6. 2013 11:57
Dobry den,
Jsem OSVC, mam auto ktere bylo zakoupene na ICO pred nekolika lety.
Auto nemam v majetku ani ho nepouzivam k podnikani. (ani jeden den v roce)
Musim platit silnicni dan ?
dekuji.