Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
21. 1. 2006 22:03
Nejsem stále jistá ve správnosti mého výkladu:
Dovozce a prodejce ojetých aut ze zahraničí,registrovaný plátce DPH v ČR.- nakupuji ojetá auta u obchodníka s použitým zbožím – autobazarem -v jiném členském státě.Tento obchodník je plátce DPH své zemi. Pro použití zvláštního režimu podle §90 ZDPH mi obchodník prodá auto bez DPH-je nutné, aby na faktuře, kterou vystaví, bylo uvedeno, že se jedná o prodej s použitím zvláštního režimu. Když toto není na faktuře uvedeno,přestože se jedná o nákup bez DPH,mohou nastat problémy při následném prodeji tohoto auta (na tento nákup by mohlo být pohlíženo jako na nákup zboží v běžném režimu). Při následném prodeji by pak měla být odvedena DPH i z pořizovací ceny auta?
Nákup tohoto auta zaúčtuji na konto 131 – pořízení zboží, přičemž neuplatňuji DPH na vstupu. S pořízením tohoto zboží mám však další náklady (např. jeho doprava, případné opravy, mytí, ....) Jedná se o náklady spojené s pořízením zboží, které taktéž účtuji na konto 131? Jedná se o náklady, u kterých uplatňuji DPH na vstupu.Při prodeji auta - převedu na konto 132 – zboží na skladě. Uplatním zvláštní režim (nutno uvést na faktuře), kde pak bude položka s 0% DPH – pořizovací cena auta a další položka s 19% DPH, která bude tvořit součet nákladů s pořízením zboží + přirážku???